RÜE pressiteade 01.06.2016: RÜE ettepanek 1.juuni LASTE PÄEVAKS!

Rüeralli tekstitaRahva Ühtsuse Erakonna ettepanek

1.juuni LASTE PÄEVAKS!

Rahva Ühtsuse Erakond väärtustab perekonda kui turvalise ja toimiva ühiskonna alust. Laps vajab perekonda, perekond vajab aega laste jaoks.

1.juunil tähistatakse rahvusvahelist lastekaitsepäeva juba aastakümneid. Ühiskonnas on selle aja jooksul erinevad rollid nihkunud, perekonna mõiste ja osakaal muutunud. Samas lapse tervikliku arengu roll tuleviku ühiskonna tasakaalus hoidmisel on olulisem kui kunagi varem.

“Meil ei ole vaja last kaitsta, meil on vaja luua lapse arenguks turvaline ja vajadustele vastav keskkond. Perekond on konservatiivne väärtus, mille toetuseks vajalike tingimuste loomisel peab riik võtma juhtiva rolli, kui meid huvitab meie rahva püsimajäämine,” kinnitas Jane Snaith, RÜE juhatuse liige, samuti ka MTÜ Igale Lapsele Pere eestvedaja.

Rahva Ühtsuse Erakond teeb ettepaneku lastekaitsepäeva ümbernimetamiseks LASTE PÄEVAKS ning esitamist riiklike lipupäevade hulka.

LASTE PÄEV peab olema

• koolivaba
  • abordivaba
  • alkoholivaba
  • lapsevanematele soodustatud tööandjatelt tasustatud vaba päeva võtmisel lapsega kvaliteetaega veetmise panustamiseks

Näitame nii sümbolites kui kindlas seadusloomes, et LAPS on Eestimaa südames, muutes 1.juuni riiklikult tunnustatud , tuues ta lipupäevade hulka.